Direkt produktval: Motorsåg för jordbruk, skog och mark

MS 271

Mångsidig 2,6 kW bensinsåg

Allmänt

För sågning och fällning i medelgrova bestånd. Långtidsliftfiltersystem för lång filterlivslängd, verktygslösa tanklock för enkel och säker tankning samt snabb åtkomst för service tack vare helgjuten motorkåpa. Utrustad med nya svärdet Light 04 i innovativ utformning och den nya smalare .325 Pro kedjan som ger ännu högre skäreffekt.

8.350,00*

Utförande

Pris

* Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Tekniska data

MS 271

Tekniska data

Tekniska data Värde
Svärdslängd cm 35
Svärdslängd, tum in 14
Cylindervolym cm³ 50,2
Effekt kW/hk 2,6/3,5
Effekt varv 3,5
Vikt kg 1) 5,6
Vikt/effektförhållande kg/kW 2,2
Ljudtrycksnivå dB(A) 2) 103
Ljudeffektnivå dB(A) 2) 115
Vibrationer vänster/höger m/s² 3) 4,5/4,5
Delning sågkedjor .325 "
CO2 värde g/kWh 826

1) tom tank, utan svärd och kedja
2) K-Faktor enl. RL 2006/42/EG = 2,5 dB(A)
3) K-Faktor enl. RL 2006/42/EG = 2 m/s²

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Utrustning

MS 271

Standardutrustning

  • STIHL 2-MIX-MOTOR Zoom
    STIHL 2-MIX-MOTOR

    MYCKET EFFEKTIV PRESTANDA. Med STIHL 2-Mix-motorn minskar du avgasbelastningen och förbrukningen och därmed driftskostnaderna. Denna 2-taktsmotor har lågt underhållsbehov och utnyttjar bränslet effektivt även vid höga effekter. Som bränsle används en blandning av bensin och motorolja. STIHL 2-Mix-motorn uppfyller det stränga EU-avgasdirektivet Steg V.

  • KEDJESPÄNNING FRÅN SIDAN Zoom
    KEDJESPÄNNING FRÅN SIDAN

    FÖR ENKEL OCH SÄKER ÅTDRAGNING. Kedjespänningen på sidan möjliggör en skyddad, enkel och snabb efterspänning eller byte av kedjan. Spännskruven manövreras i sidled genom kedjedrevskåpan.

  • LÅNGTIDS LUFTFILTERSYSTEM FÖR MOTORSÅGAR Zoom
    LÅNGTIDS LUFTFILTERSYSTEM FÖR MOTORSÅGAR

    LÄNGRE FILTERHÅLLBARHET. Genom föravskiljningen avlägsnas grova och stora partiklar från luftströmmen redan innan de når själva filtret. HD2-filtret håller även fint damm borta från motorn och förlänger på så sätt motorns livslängd. Det tillåter långa rengöringsintervall och gör det enkelt att ta hand om motorsågen. Endast vid utrustning med föravskiljning och HD2-filter kan man tala om ett långsiktigt luftfiltersystem för motorsågar. Det här systemet ger betydligt längre livslängd på filtren jämfört med konventionella luftfiltersystem.

  • STIHL ANTIVIBRATIONSSYSTEM Zoom
    STIHL ANTIVIBRATIONSSYSTEM

    FÖR ETT BEHAGLIGARE ARBETE. När kraften i maskinen utvecklas uppstår vibrationer som framför allt märks i greppområdet. Buffert- och fjäderelementen i STIHL:s antivibrationssystem minskar överföringen av motorvibrationerna till greppområdet, och därmed till din kropp. Det leder till att: Maskinen ligger lugnare i handen och du kan arbeta betydligt längre utan att bli trött.

  • STIHL 4-kanals teknik Zoom
    STIHL 4-kanals teknik

    Bränsle-/luftblandningen förs via 4 separata spolkanaler in i förbräningskammaren. Förbränningen optimeras och motorns verkningsgrad höjs avsevärt. Resultat: lägre bränsleförbrukning, ökad effekt, lägre spolförsluster och lägre utstäpp av skadliga ämnen.

  • Vinter-/sommardrift Zoom
    Vinter-/sommardrift

    STIHL motorsågar med förgasarvärme kan man lita på också under den kalla årstiden: Inställd på vinterdrift omges förgasaren av förvärmd luft. På så sätt förhindras isbildning i förgasaren. Ett enkelt handgrepp räcker för att ställa om mellan sommar- eller vinterdrift.

  • VERKTYGSFRITT TANKLOCK FÖR OLJE- OCH BRÄNSLETANK Zoom
    VERKTYGSFRITT TANKLOCK FÖR OLJE- OCH BRÄNSLETANK

    SNABB OCH ENKEL ATT ANVÄNDA. Tack vare det verktygslösa tanklocket kan du öppna och stänga olje- och bränsletanken med några få handgrepp via bajonettlåset.

Extra tillbehör

  • HD2-Filter Zoom
    HD2-Filter

    Det nyutvecklade HD2-filtret i polyethylen har ända upp till 70 % mindre porer än flis- och polyamidfilter och tar bort de finaste dammpartiklar. Filtret är dessutom både vatten- och oljeavvisande och mycket enkelt att rengöra. Det runda PET- filtret med snabbkoppling monteras och demonteras snabbt och enkelt helt utan verktyg.

Några av produktfördelarna kan du läsa mer om under Produktteknik.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Manualer

Manualer

Språk Datum Länk
manual icon da / fi / no / sv 2023-12-15