Direkt produktval: Batteridriven häcksax

HSA 130 R,

Batterihäcksax HSA 130 R: proffesionell häcksax för kraftig beskärning

Allmänt

Med den starka batteridrivna häcksaxen STIHL HSA 130 R kan du göra krävande arbeten inom professionell trädgårds- och landskapsvård eller offentlig förvaltning. STIHL HSA 130 R har en låg knivhastighet och en dubbelsidigt slipad kniv med stort tandavstånd, så att grövre kvistar och grenar klipps effektivt och exakt med konstant varvtal. Varvtalet justeras i 3 steg direkt på det vridbara engreppsreglaget från 2 800 varv/minut till 3 200 varv/minut och tuffare beskärning är inga problem .

Batterihäcksaxen STIHL HSA 130 R drivs mycket tyst av Lithium-Ion batterier från STIHL AP-system att den kan användas i ljudkänsliga områden . Det vridbara multifunktionshandtaget kan vridas 90° åt höger eller vänster och ger en ergonomisk arbetsställning och bra stöd oavsett riktning. STIHL HSA 130 R häcksax har också ett loophandtag för enkel användning i alla riktningar. De påskruvade skär- och toppskydden ger bra säkerhet och skyddar både dig och kniven.

Häcksaxen kan användas tillsammans med STIHL AP bältehölster med anslutningskabel, STIHL bärsystem eller STIHL AR 2000 L ryggbatteri för energiöverföring från batteriet. En laddningsindikator visar batteriets aktuella laddningsstatus.

Batteri häcksaxen STIHL HSA 130 R finns med 2 knivlängder, 60 cm och 75 cm.

I vår översikt över STIHL batteridrifts- och laddtider kan du se hur länge du kan arbeta med STIHL HSA 130 R och hur länge batteriet behöver laddas.

Alla batteridrivna maskiner i STIHL AP-systemet är designade för professionellt arbete och daglig användning, även under ogynnsamma väderförhållanden. Därför har de ett noggrant testat strilvattenskydd. Effektiviteten har testats i krävande interna tester. Strilvattenskyddstesterna baseras bland annat på IPX4-standarden.

 

Obs: STIHL har introducerat nya modellnummer för batteridrivna produkter . Det gör det enklare för dig som kund att göra ditt val, då det gör vårt sortiment mycket tydligare. För ett litet antal produkter kommer det dock också att vara nödvändigt att ändra nu befintliga modellnumret. Alla varianter av STIHL HSA 130 är identiska i konstruktion med motsvarande varianter av HSA 94.

från 6.490,00*

Utförande

Pris

* Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Tekniska data

Tekniska data

Tekniska data Värde
Batteritid med AP 300 S (3) min upp till 130
Skärlängd cm 60-75
Märkspänning V 36
Vikt kg 4,1-4,4
Vikt lbs 9-9,7
Bullernivå dB(A) 1) 83-84
dB(A) 86-87
Ljudeffektnivå dB(A) 2) 94-95
Vibrationer vänster/höger m/s² 3) 3,5-3,6/2,7-2,8
Total längd cm 117-132
Slagfrekvens V/min (vm) 2.800
Kuggavstånd mm 38
Rekommenderat batteri AP 300
Batteritid med AP 100 min 4) upp till 54
Batteritid med AP 300 min 4) upp till 135
Batteritid med AP 300 S min 5) upp till 167
Batteritid med AR 2000 min 4) upp till 550
Batteritid med AR 3000 min 4) upp till 700
Batteritid med AR 3000 L min 4) upp till 985
Batteritid med AR 1000 min 4) upp till 380
Batterisystem AP
IP_SCHUTZGRAD IPX4

1) K-Faktor enl. RL 2006/42/EG = 2,5 (dB(A))
2) K-Faktor enl. RL 2006/42/EG = 2,5 dB(A)
3) K-Faktor enl. RL 2006/42/EG = 2 m/s²
4) Användningstider är ungefärliga och kan variera beroende på användningsområde
5) Användningstider är ungefärliga och kan variera beroende på användningsområde.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Utrustning

Standardutrustning

 • TOPPSKYDD Zoom
  TOPPSKYDD

  FÖRHINDRAR SKADOR. Toppskyddet förhindrar skador på kniven. Dessutom underlättar toppskyddet klippning nära marken eller längs murar.

 • Påskruvat skärskydd Zoom
  Påskruvat skärskydd

  Ökad säkerhet som reducerar skaderisken. Enkelt att byta vid behov.

 • DUBBELSIDIGT SLIPAD KNIV Zoom
  DUBBELSIDIGT SLIPAD KNIV

  FÖR OPTIMAL HÄCKKLIPPNING. Med den dubbelsidiga kniven klipper du häcken på bästa sätt både lodrätt, vågrätt och i hörnen. Tack vare dubbelsidigt slipade knivar kan du trimma eller beskära häcken effektivt även vid tjockare grenar.

 • VRIDBART MULTIFUNKTIONSHANDTAG Zoom
  VRIDBART MULTIFUNKTIONSHANDTAG

  ARBETA ERGONOMISKT OCH BEKVÄMT. Det vridbara multifunktionshandtaget möjliggör noggrant och bekvämt arbete vid sido- eller toppklippning med häcksaxen. Det kan vridas 90° åt vänster eller höger och passar därmed bra för både vänster- och högerhänta. På så sätt ligger maskinen alltid i den ergonomiskt mest gynnsamma positionen i handen.

 • Ställbar knivfrekvens Zoom
  Ställbar knivfrekvens

  Knivfrekvensen kan ställas in i 3 olika lägen vilket optimerar knivhastigheten efter varje arbetssituation.
  Inställningen görs enkelt via engreppsreglaget på handtaget. Reglaget vrider sig med handtaget så att det alltid är lika lätt att komma åt inställningen.

 • Beskärning Zoom
  Beskärning

  R-Modellen på STIHL HS 81 och STIHL HS 86 är specialkonstruerade för tyngre klippning. Modellerna har ett stort tandavstånd, längre tänder och en lägre knivhastighet som ger en hög skärkraft. Du löser de större och tyngre jobben, till och med uppröjningsarbeten, både enklare och snabbare.

 • EC-MOTOR Zoom
  EC-MOTOR

  EFFEKTIV MED LÅGT UNDERHÅLLSBEHOV. Tack vare kompakt konstruktion, låg vikt och hög verkningsgrad gör EC-motorn att du kan arbeta energieffektivt. Dessutom har motorn lång livslängd.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Tillbehör

Tillbehör

  • Toppskydd Zoom
   Toppskydd

   Toppskyddet skyddar effektivt spetsen på kniven från skador vid arbete nära väggar eller mark.

  Utförande

  Pris

  * Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Manualer

Manualer

Språk Datum Länk
manual icon International 2023-06-26
manual icon International 2024-04-30