Direkt produktval: Motorsåg för skogsbruk

MS 500i W

Världens första motorsåg med elektronisk bränsleinsprutning

Allmänt

Den första motorsågen med elektronisk bränsleinsprutning, STIHL Injection. Det bästa vikt-/effektförhållandet på marknaden. Idealisk för avverkning och kvistning i medelgrova bestånd tack vare den låga vikten och fantastiska accelerationen. Optimerat barkstöd, HD2-filter med mycket bra filtereffekt, integrerade muttrar på kopplingskåpan och verktygslös filterkåpa. Justerbar högpresterande oljepump, tanklocken skruvas av och på helt utan verktyg och skön handtagsvärme.

23.150,00*

Utförande

Pris

* Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Tekniska data

MS 500I

Tekniska data

Tekniska data Värde
CO2 värde g/kWh 707
Cylindervolym cm³ 79,2
Delning sågkedjor 3/8 "
Effekt kW/hk 5/6,8
Effekt varv 6,7
Ljudeffektnivå dB(A) 1) 119
Ljudtrycksnivå dB(A) 1) 106
Svärdslängd cm 50
Svärdslängd, tum in 20
Vibrationer vänster/höger m/s² 2) 4,2/4
Vikt kg 3) 6,3
Vikt komplett kg 4) 7,57
Vikt/effektförhållande kg/kW 1,26

1) K-Faktor enl. RL 2006/42/EG = 2,5 dB(A)
2) K-Faktor enl. RL 2006/42/EG = 2 m/s²
3) tom tank, utan svärd och kedja
4) Full tank bensin och kedjeolja, inkl. svärd och kedja

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Utrustning

MS 500I

Standardutrustning

  • MANUELL DEKOMPRESSION Zoom
    MANUELL DEKOMPRESSION

    LÄTT ATT STARTA. Dekompressionsventilen gör det lättare att starta maskinen. Vid start kan du släppa ut en del av den komprimerade blandningen ur cylindern genom att öppna ventilen. Det skonar startsystemet och du behöver inte använda så mycket kraft i startsnöret.

  • Enkel start, oavsett varm- eller kallstart Zoom
    Enkel start, oavsett varm- eller kallstart

    Inget startläge och den enkla åtkomsten till bränslepumpen ger ett optimalt startförfarande.

  • ELEKTRISK HANDTAGSVÄRME Zoom
    ELEKTRISK HANDTAGSVÄRME

    FÖR ANVÄNDNING VID MINUSGRADER. Vid behov kan du enkelt koppla in elektrisk uppvärmning av handtagsröret och det bakre handtaget. På så sätt håller du händerna varma även när det är kallt ute, och du behåller ett säkert grepp om maskinen. Handtagsvärmaren är konstruerad av underhålls- och slitagefria värmefolier.

  • Instickslinje Zoom
    Instickslinje

    Som stöd vid instick finns en markering på fläktkåpan. Det blir enklare och säkrare att rikta och styra maskinen vid instick.

  • Integrerade låsmuttrar Zoom
    Integrerade låsmuttrar

    När du byter skärutustning sitter låsmuttrarna alltid kvar, det är ingen risk att du tappar bort dem. Detta underlättar för dig som användare.

  • KEDJESPÄNNING FRÅN SIDAN Zoom
    KEDJESPÄNNING FRÅN SIDAN

    FÖR ENKEL OCH SÄKER ÅTDRAGNING. Kedjespänningen på sidan möjliggör en skyddad, enkel och snabb efterspänning eller byte av kedjan. Spännskruven manövreras i sidled genom kedjedrevskåpan.

  • Optimerad kedjedrevskåpa Zoom
    Optimerad kedjedrevskåpa

    Den platta och smala kedjedrevskåpan med integrerade glidlister och styrkanter gör att det behövs mindre kraft vid kvistning och mycket bra spånutmatning.

  • Optimerat barkstöd Zoom
    Optimerat barkstöd

    Barkstödets tandlängd har anpassats efter ett träds kontur. Motorsågen greppar ännu bättre vid fällning och kapning.

  • Sensorstyrd bränsledosering Zoom
    Sensorstyrd bränsledosering

    Förutom yttertemperatursensorn har MS 500i också en tryck- och tmeperatursensor i motorn. Den mäter vid start omgivningstrycket och under gång både motortemperatur och trycket i vevaxelhuset. Generatorn för spänningen levererar nödvändig information om varvtal. Styrenheten bearbetar alla värden, och systemet anpassar sig efter rådande omständigheter. Bränsletillförseln optimeras för att få en perfekt gång.

  • STIHL ANTIVIBRATIONSSYSTEM Zoom
    STIHL ANTIVIBRATIONSSYSTEM

    FÖR ETT BEHAGLIGARE ARBETE. När kraften i maskinen utvecklas uppstår vibrationer som framför allt märks i greppområdet. Buffert- och fjäderelementen i STIHL:s antivibrationssystem minskar överföringen av motorvibrationerna till greppområdet, och därmed till din kropp. Det leder till att: Maskinen ligger lugnare i handen och du kan arbeta betydligt längre utan att bli trött.

  • STIHL EMATIC-SYSTEM Zoom
    STIHL EMATIC-SYSTEM

    MINSKAR OLJEFÖRBRUKNINGEN. STIHL Ematic-systemet består av STIHL Ematic eller Ematic S svärd, STIHL Oilomatic sågkedja och en mängdreglerbar oljepump. Den ser till att kedjeoljan hamnar där den behövs för smörjningen. På så sätt kan du minska oljeförbrukningen med upp till 50 %. Om du ofta arbetar i dammiga förhållanden eller använder långa svärd, kan du när som helst enkelt och snabbt öka oljemängden med det nya oljepumpsystemet.

  • STIHL INJECTION Zoom
    STIHL INJECTION

    HÖG PRESTANDA MED KOMPAKT KONSTRUKTION. Styrenheten för den elektroniska insprutningen beräknar kontinuerligt korrekt bränsletillförsel och idealisk tändtidpunkt, varvid insprutningen sker direkt via insprutningsventilen i vevhuset. Sensorer mäter lufttryck samt inner- och yttertemperatur och vidarebefordrar informationen till styrenheten. Med hjälp av de fastställda värdena kan bränslemängd och tändtidpunkt bestämmas optimalt. Därmed erbjuder maskinen mer effekt vid jämförbar vikt och monteringsutrymme jämfört med motorer utan insprutning.

  • VERKTYGSFRITT TANKLOCK FÖR OLJE- OCH BRÄNSLETANK Zoom
    VERKTYGSFRITT TANKLOCK FÖR OLJE- OCH BRÄNSLETANK

    SNABB OCH ENKEL ATT ANVÄNDA. Tack vare det verktygslösa tanklocket kan du öppna och stänga olje- och bränsletanken med några få handgrepp via bajonettlåset.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Tillbehör

MS 500I

Tillbehör

    • STIHL Smart Connector Zoom
      STIHL Smart Connector

      STIHL Smart Connector, en digital sensor, som monterad på maskinen registrerar bl.a. driftstimmar och överför dem till din smarttelefon eller surfplatta. Du får bättre kontroll över dina maskiner samt service- och underhållsbehov samtidigt som du får helt nya funktioner och tjänster både för trädgårdsskötsel via STIHL connected Appen och för maskinparken i STIHL connected Portal.

    Tekniska data Värde
    Anslutning Bluetooth 4,2
    Vikt 20 g
    Längd 53 mm
    Bredd 42 mm
    Höjd 14 mm
    Batteri 3V CR2.032 button cell
    Batteritid per laddning Approx. 1 year
    Signalintervall approx. 10 m

    Utförande

    Pris

    * Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Manualer

Manualer

Språk Datum Länk
manual icon da / fi / no / sv 2024-02-08