Direkt produktval: Topphandssåg

NyhetMSA 220 TC-O

Batteritopphandssåg MSA 220 T: Topphandssåg med hög skäreffekt

Allmänt

Den effektiva batterimotorsågen STIHL MSA 220 TC-O övertygar vid trädvård med stark EC-motor. I kombination med det effektstarka STIHL batteriet AP 300 S får du mycket hög skäreffekt. Om du använder motorsågen med detta batteri, är STIHL MSA 220 TC-O just nu den starkaste batteridrivna topphandssågen i sortimentet. Med de elektroniska reglagen med och den mekaniska kedjebromsen, båda med statusi en tydlig LED-display, är batterisågen mycket enkel att köra. Alla LEDs sitter samlade i en kontrolldisplay som är enkel att avläsa oavsett arbetsposition (180°), så att du alltid har full kontroll på viktiga funktioner.

Med standardutrustningen nedan arbetar du effektiv och bekvämt med vår batteridrivna topphandssåg MSA 220 TC-O:

 • Den integrerade oljesensorn mäter konstant hur mycket kedjeolja som finns kvar, och bidrar till en hög arbetseffektivitet. När oljenivån blir för låg ser du detta tydligt i LED-displayen. Siktlinjen på motorsågens kåpa förenklar betydligt när arbete kräver hög precision.
 • Kraftigt barkstöd i metalll fixerar sågen mot trät, och gör det blir enkelt att göra precisa snitt. Det är dessutom lätt att byta barkstödet vid behov.
 • Kylluften renas av ett fleecefilter, och ger ett effektivt och klångvarigt skydd för både elektronik och motor. Filtret är lätt att rengöra.
 • Vid mycket hård belastning eller om batteriet håller på att ta slut reducerar elektroniken automatisk strömstyrkan och då även vridmomentet. Det gör det möjligt att slutföra kapet där andra sågar i en liknande situation hade stängt av.
 • Alla batterimaskiner i STIHL AP-systems är utvecklade för professionell användning och daglig användning oavsett väder. Maskinerna har dessutom också ett väl beprövat strilvattenskydd. STIHL MSA 220 TC-O har förutom att den genomgått nogranna interna strilvattentester också certifierats enligt skyddsklass IPX4.

8.090,00*

Utförande

Pris

* Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Tekniska data

MSA 220 TC-O

Tekniska data

Tekniska data Värde
Batteridriftstid med AP 100 min 1) upp till 8
Batteridriftstid med AP 200 min 1) upp till 16
Batteridriftstid med AP 300 min 1) upp till 25
Batteridriftstid med AP 300 S min 1) upp till 29
Batteridriftstid med AR 1000 min 1) upp till 79
Batteridriftstid med AR 2000 min 1) upp till 112
Batteridriftstid med AR 2000 L min 1) upp till 109
Batteridriftstid med AR 3000 min 1) upp till 140
Batteridriftstid med AR 3000 L min 1) upp till 174
Ljudeffektnivå dB(A) 2) 104
Ljudtrycksnivå dB(A) 3) 94
Märkspänning V 36
Svärdslängd cm 30
Vibrationer vänster/höger m/s² 4) 3/3,4
Vikt kg 5) 3,3

1) Användningstider är ungefärliga och kan variera beroende på användningsområde
2) K-Faktor enl. RL 2006/42/EG = 2,5 dB(A)
3) K-Faktor enl. RL 2006/42/EG = 2,0 (dB(A))
4) K-Faktor enl. RL 2006/42/EG = 2 m/s²
5) utan batteri, med svärd och kedja

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Utrustning

MSA 220 TC-O

Standardutrustning

 • Elektronik med derating - funktion Zoom
  Elektronik med derating - funktion

  Nedklassning vid hög motortemperatur: vid höga temperaturer pga extra hög belastning reducerar elektroniken strömstyrkan. Istället för att motorn stänger av kan du göra klart kapet, med hjälp av derating funktionen. Derating vid låg batterinivå: När batteriet håller på att ta slut (ca. sista LED på batteriet) reducerar även här elektroniken strömstyrkan. Hos dig som användare känner du tack vare den tydliga effektreduceringen att det är das att ladda batteriet, men med deratingen kan du slutföra kapet.

 • Enkelt utbytbart barkstöd Zoom
  Enkelt utbytbart barkstöd

  Det kraftiga barkstödet i metall är enkelt att byta vid behov.

 • Enkelt utbytbart handtagsrör Zoom
  Enkelt utbytbart handtagsrör

  Handtagsröret kan enkelt bytas ut vid behov.

 • Enkelt utbytbar kedjefångstapp i aluminium Zoom
  Enkelt utbytbar kedjefångstapp i aluminium

  Kedjefångsttappen i aluminium byt snabbt och enkelt vid behov.

 • Ergonomisk säkerhetsspärr i tumgreppet Zoom
  Ergonomisk säkerhetsspärr i tumgreppet

  Den ergonomiska säkerhetsspärren är väl tilltagen, upphöjd från kåpan och robust. Lätt att nå oavsett tumstorlek eller grepp. Enkel och säker åtkomst också utanför synfältet (t.ex. vid fällskär). Sittter väl integrerad i kåpan och effektiv gummitätning ger lång livslängd.

 • Fällbar upphängningsögla Zoom
  Fällbar upphängningsögla

  I den fällbara öglan kan topphandssågen fästas i bärlinanför att hissas neroch för säkring. Med en „försänkt“ utformning stör inte öglan vid arbetet eller förvaring.

 • Instickslinje Zoom
  Instickslinje

  För bättre riktningskontroll vid instick finns en instickslist integrerad som en upphöjd linje i kåpan på kylluftssidan.

 • Integrerade muttrar i kopplingskåpan Zoom
  Integrerade muttrar i kopplingskåpan

  Med de integrerade muttrarna sitter de alltid kvar på plats också när skärutrustningen skall bytas.

 • Justerbar oljepump Zoom
  Justerbar oljepump

  Oljepumpen kan justeras från MIN 5,0 cm3/min (vid10.000 min-1) upp till MAX 9,0 cm3/min (vid 10.000 min-1). Den lägre oljemängden används vid kortare svärdslängder, av miljö- och kostnadsskäl. Högre oljemängd kan behövas när längre svärds används, speciellt vid fällning med helt indränkt svärd. Det ger högre effektivitet vid krävande arbetsinsatser.

 • Kedjespänning från sidan Zoom
  Kedjespänning från sidan

  Med kedjespänningen från sidan spänns kedjan enkelt och säkert.

 • Kylluftfilter, rengöringsbart Zoom
  Kylluftfilter, rengöringsbart

  Sågspån och damm filtreras bort från kylluften. Kylflänsar i elektroniken samt motordelar hålls rena och behåller sin effekt under längre tid. Uttaget ur motorsågen rengörs filtret enklast och bäst med STIHL Varioclean. Rekommenderat rengöringsintervall vid daglig användning: 1 x per månad.

 • LED-display Zoom
  LED-display

  I den tydliga och välplacerade LED-displayen visas information om motorsågens status. LED information: driftsstatus, kedjebroms, sågkedjeolja (enbart MSA 220 TC-O).

 • Siktlinje Zoom
  Siktlinje

  För bättre riktningskontroll vid fällning finns en upphöjd siktlinje integrerad i motorsågens design.

 • Smart Connector 1 Zoom
  Smart Connector 1

  Smart Connector sätts på en fördefinierad postition på maskinen. Den registrerar körtid, sparar dem och för över dem till din smarttelefon/surfplatta om de befinner sig inom räckhåll. Baserat på insamlad maskindata kan du som användare se dessa i STIHL connected App och STIHL connected Portal samt dra nytta av ytterligare funktioner.

 • Uttagbart batterifack för enkel rengöring Zoom
  Uttagbart batterifack för enkel rengöring

  För rengöring kan batterifacket enkelt tas ur maskinen.

 • Verktygslösa tanklock Zoom
  Verktygslösa tanklock

  Med den transparenta oljetanken och verktygslösa tanklocket är det enkelt och bekvämt att fylla på kedjeolja.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Tillbehör

MSA 220 TC-O

Tillbehör

  • STIHL Smart Connector Zoom
   STIHL Smart Connector

   STIHL Smart Connector, en digital sensor, som monterad på maskinen registrerar bl.a. driftstimmar och överför dem till din smarttelefon eller surfplatta. Du får bättre kontroll över dina maskiner samt service- och underhållsbehov samtidigt som du får helt nya funktioner och tjänster både för trädgårdsskötsel via STIHL connected Appen och för maskinparken i STIHL connected Portal.

  Tekniska data Värde
  Batteri 3V CR2.032
  Batteritid ca. 1 år
  Räckvidd ca. 10 m
  Storlek (l x b x h) 53 x 42 x 14 mm
  Uppkoppling BLE 4,2
  Vikt 20 g

  Utförande

  Pris

  * Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

  • AL 301-4, multiladdare Zoom
   AL 301-4, multiladdare

   När du arbetar som trädgårdsanläggare eller inom landskapsvård och jordbruk, inom offentlig förvaltning, fastighetsskötsel m.m. och arbetar med många batteridrivna maskiner , behöver du antagligen ladda ganska ofta och flera batterier. För att du alltid skall ha tillräckligt med laddade batterier i STIHL AP-system, kan du använda dig av multiladdaren STIHL AL 301-4, monterad i din bil, på verkstaden eller kontoret. Snabbladdaren laddar upp till 4 STIHL AP-batterier sekventiellt.

   Eftersom laddarens laddtid och strömförbrukning är väl avvägdatillvarandra och den är mycket enkel att använda, kan du använda den i nästan alla situationer på arbetet. Det är det första multiladdningssystemet, som är specialutvecklat för att kunna användas i fordon och stor vikt har lagts på en robust konstruktion och effektivt energi-utnyttjande. Batteriladdaren STIHL AL 301-4 kan både staplas eller sättas på rad. Du kan montera och förvara det utan att det tar för stor plats och får en med ett enkelt knapptryck. Laddningen kan också situationsanpassas så att enstaka batterier snabbt kan laddas upp med multiladdaren AL 301-4 för att vara klara att användas igen.

  Tekniska data Värde
  Märkspänning 220-240 V
  Effekt 0,3 kW
  Vikt 1) 4,4 kg
  Märkström 2,3 A
  Vikt 1) 4,4 kg
  Laddström 6,5 A

  1) 0

  Utförande

  Pris

  * Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

  • Snabbladdare AL 300 Zoom
   Snabbladdare AL 300

   230 V laddare. Till STIHL batterier AP och AR i AP-System. Hög laddningsström för snabb och skonsam laddning. Fäste på undersidan för väggmontering och slangvinda. Utrustad med laddningsindikator (LED) och aktiv batterikylning. Passar också till batterierna i AK-System.

  Tekniska data Värde
  Effekt 0,3 kW
  Laddström 6,5 A
  Laddtid AP 100 1) 50 min
  Laddtid AP 200 1) 55 min
  Laddtid AP 300 1) 75 min
  Märkspänning 220-240 V
  Märkström 2,3 A
  Vikt 2) 1,2 kg
  Vikt 2) 1,2 kg

  1) Up to 100 % capacity
  2) 0

  Utförande

  Pris

  * Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

  • Snabbladdare AL 500 Zoom
   Snabbladdare AL 500

   230 V laddare för laddning av STIHL batterier AP och AR i AP-System. Hög laddningsström för mycket snabb och skonsam laddning. Dessutom utrustad med ett fäste på undersidan för montering på vägg och slangvinda. Utrustad med laddningsindikator (LED) och aktiv batterikylning. Kan också användas för att ladda batterierna i STIHL AK-System.

  Tekniska data Värde
  Effekt 0,6 kW
  Laddström 12 A
  Laddtid AP 100 1) 35 min
  Laddtid AP 200 1) 35 min
  Laddtid AP 300 1) 35 min
  Märkspänning 220-240 V
  Märkström 2,6 A
  Vikt 2) 1,3 kg
  Vikt 2) 1,3 kg

  1) Up to 100 % capacity
  2) 0

  Utförande

  Pris

  * Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

  • Laddare AL 101 AK-System Zoom
   Laddare AL 101 AK-System

   Laddare till STIHL batterier i AK-System (kan också ladda AP batterier). Med laddningsindikator (LED) och passiv batterikylning. Kabeln kan rullas ihop med ett kardborrband som hållare och kan fästas på väggen vid behov.

  Tekniska data Värde
  Effekt 0,08 kW
  Laddström 1,6 A
  Laddtid AK 10 1) 95 min
  Laddtid AK 20 1) 180 min
  Laddtid AK 30 2) 205 min
  Laddtid AP 100 3) 100 min
  Laddtid AP 200 3) 200 min
  Laddtid AP 300 3) 250 min
  Vikt 0,7 kg

  1) Laddtid i minuter upp till 100 % kapacitet
  2) Laddtider in minuter upp till 100 % kapacitet
  3) Up to 100 % capacity

  Utförande

  Pris

  * Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

  • Multifil 2-i-1 Zoom
   Multifil 2-i-1

   Praktisk multifil för snabb filning av tänder och underställningsklack i ett enda arbetsmoment. Idealisk för fritidsanvändaren. För 1/4"P, 3/8"P, .325", 3/8" och .404" kedjor. Med inbyggd feltoleransutjämning (bara hos STIHL).

  Utförande

  Pris

  * Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Batteri

MSA 220 TC-O

Batteri

  • Batteri AP 500 S Zoom
   NyhetBatteri AP 500 S

   I STIHL AP-system har maskiner för det dagliga arbetet i trädgården, för grönyteskötsel och trädvård. Med rätt Lithium-Ion AP-batteri, tar du dig utan problem också an mer krävande uppgifter med någon av STIHL batterimaskiner. Med fyra LED-lampor vet du alltid hur mycket batteri du har kvar. Med den unika Power Laminat teknologin får du med batteriet STIHL AP 500 S dubbelt så många laddcykler jämfört med STIHL batteriet fram till idag. Också effektuttaget har ytterligare ökats jämfört med STIHL AP 300 S. Dessutom kan batteriet AP 500 S integreras i STIHL maskinparkshanteringssystem STIHL connected. På så sätt har du en alltid aktuell information över den faktiska driftstiden.

   STIHL AP 500 S på 36 V laddas med snabbladdarna STIHL AL 300 och STIHL AL 500 eller med standardladdaren STIHL AL 101.

   I vår översikt över batteridriftstider och laddtider kan du se hur länge du kan arbeta med din STIHL batterimaskin och hur lång tid det tar att ladda batteriet. Du ser också vilket batteri som rekommenderas till din STIHL batterimaskin.

   Alla batterierr i STIHL AP-systems är konstruerade för professionell, daglig användning och alla väderförhållanden. Därför är de utrustad med ett väl beprövat strilvattenskydd som är noggrannt kontrollerat under stränga interna tester. Testerna utförs bl.a. enligt IPX4-standarden.

  Tekniska data Värde
  Laddeffekt 41,9 V
  Battericellsteknologi LITHIUM-ION
  Kapacitet per cell (enl. tillverkarens spec.) 9,36 Ah
  Märkspänning 36 V
  Temperaturområde laddning 5-40
  Temperaturområde urladdning -10-50
  Energiinnehåll 337 Wh
  Kapacitet 8,8 ah
  Vikt batteri 2 kg

  Utförande

  Pris

  * Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

  • Batteri AP 300 S Zoom
   Batteri AP 300 S

   Mycket effektstarkt Lithium-Ion batteri på 36 V med ett energiinnehåll så högt som 281 Wh. Perfekt för att maximera driftstiden på STIHLs batterimaskiner i AP-System. Driftstid beror på maskin och arbetsuppgift. Utrustad med laddningsindikatior (LED). Kan laddas i laddaren AL 101 och snabbladdarna AL 300 och AL 500.

  Tekniska data Värde
  Battericellsteknologi LITHIUM-ION
  Energiinnehåll 281 Wh
  Kapacitet 7,2 ah
  Kapacitet 1) 7,8 Ah
  Kapacitet per cell (enl. tillverkarens spec.) 2,6 Ah
  Laddeffekt 42 V
  Märkspänning 36 V
  Produktkod 97
  Temperaturområde laddning 5-40
  Temperaturområde urladdning -10-50
  Vikt batteri 1,8 kg

  1) Enligt tillverkarens specifikation

  Utförande

  Pris

  * Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Manualer

Manualer

Språk Datum Länk
manual icon International 2022-05-02