Direkt produktval: Skyddsbyxor för motorsåg

COMFORT skyddsbyxa midjemodell – utgående modell

Höjden av komfort och säkerhet

Allmänt

Lätt skyddsbyxa i helelastiskt material med prefekt passform för både kvinnor och män. 6 lagers skyddsinlägg med specialfiber Dyneema© (EN 381, Design A) ger låg vikt. Andasaktivt och snabbtorkande material samt resår i midjan. Förstärkningar fram i Schoeller Keprotec@ från knät och ner. Två fickor fram, ficka bak och en lårficka med kardborrförslutning. Krok att sätta fast byxan i kängan. OBS! Utgående modell, endast få storlekar kvar. Vi reserverar oss för slutförsäljning.

från 3.278,00*

Utförande

Pris

Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Tekniska data

COMFORT skyddsbyxa

Tekniska data

Tekniska data Value
CE godkännande Ja
Passform Cross Fit
Skyddsklass 1
Storlekar XS - XXXL
Sågskyddslager 6
Tvätt 40°
UV skyddsfaktor 50+
Vikt yttertyg g/m2 210

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Utrustning

COMFORT skyddsbyxa

Standardutrustning

 • Inbyggt transportsystem Zoom
  Inbyggt transportsystem

  Sågskyddsmaterialet har en 75% bättre ventilationsförmåga (EN 9237) och en ca. 21% lägre värmeisolering (ISO 5085-1) jämfört med standardmaterial vilket ger en optimal transport av värme och fukt.

 • Låg vikt Zoom
  Låg vikt

  Den nya generationen sågskyddsmaterial är mer än 30% lättare, vilket markant bidrar till den höga bärkomforten och stora rörelsefriheten.

 • Kraftiga förstärkningar Zoom
  Kraftiga förstärkningar

  Skyddsbyxorna och jackan har extra förstärkningar på de mest utsatta ställena i Keprotec©, ett extremt slitstarkt material. På byxorna börjar förstärkningen ovanför knäet och fortsätter ända ner. På jackan är det armbågarna som är förstärkta.

 • Skyddsklass 1, Design A Zoom
  Skyddsklass 1, Design A

  Sågskydd enligt EN 381. Design A. De rödmarkerade ytorna visar var sågskyddet finns i skyddsbyxorna. Sågskyddet finns på de delar som är mest utsatta vid arbete med framförallt motorsåg, dvs. hela framsidan av benet. Skyddsklass 1 innebär att sågskyddet klarar en kedjehastighet på max. 20 m/s.

 • Sågskydd Zoom
  Sågskydd

  Mot skador i framförallt benen har STIHL ett flerlagers sågskydd. Om kedjan skulle tränga igenom yttertyget kommer sågskyddets fibertrådar att trasas sönder och dras med av kedjan för att blockera kedjedrevet. Motorsågen stannar och risken för skador minskas avsevärt.

 • Unik passform Zoom
  Unik passform

  Både byxa och jacka är i ett yttermaterial med 13% stretch. Det ger en unik passform, komfort och rörelsefrihet. Tack vare stretchmaterialet passar ForestWear Comfort damer lika bra som herrar.

 • Vatten- och smutsavvisande Zoom
  Vatten- och smutsavvisande

  Yttertyget är i ett högkvalitativt stretchmaterial som i kombination med sina unika andasegenskaper är både vatten- och smutsavvisande.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.