Direkt produktval: Skyddsbyxor för motorsåg

ADVANCE X-TREEm skyddsbyxa, midjemodell

Skyddsbyxa ADVANCE X-TREEm: Hög komfort vid skogsarbete och klättring

Allmänt

Unik egenutvecklad av STIHL med en komfort som hittills inte uppnåtts av en sågskyddsbyxa: speciellt utvecklat material för STIHL, ProElast dämpar uttröttning. Optimalt för klätterarbeten och professionellt arbete under extrema förhållanden. Färg svart, high viz orange och silver. Mjukt och snabbtorkande foder. En byxa perfekt för skogsarbete med slitstarkt och vattenavvisande material på framsida ben och sätet. En andasaktiv förslutning mot skon utgör ett bra spån- fästingskydd. Tagg- och rivskydd med keramikbeskiktade område. Lätt och andasaktivt sågskyddsmaterial AVERTIC™ pro lite – exklusivt utvecklat för STIHL, med testat och godkänt sågskydd (EN 381). Fickor med dragkedja på höft, säte och lår. Ventilationsöppningar med dragkedja för reglering av kroppstemperaturen. Hängslen ingår som standard. Midjebyxa, skyddsklass 1 (=ˆ 20 m/s), storlek XS – 3XL.

från 5.950,00*

Utförande

Pris

* Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Tekniska data

Skyddsbyxa ADVANCE X-TREEm

Tekniska data

Tekniska data Värde
Öglor för hängslen Ja
Slim Fit Ja
Regular Fit Nej
Antal bakfickor 1
Antal fickor 6
Antal sidofickor 2
Knäförstärkning/armbågsförstärkning Ja
Förstärkning baktill Ja
Storlek 3XL,L,M,S,XL,XS,XXL
Ventilationsöppningar nein
Ventilationsdragkedjor Ja
Skyddsnivå 1
Lager skärskydd 6
Elastisk byxlinning Ja
Vikt g 1.200

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Utrustning

Skyddsbyxa ADVANCE X-TREEm

Standardutrustning

  • ANDNINGSFÖRMÅGA Zoom
    ANDNINGSFÖRMÅGA

    FÖR BORT VÄRME OCH SVETT TILL UTSIDAN. Materialet som andas är skönt att ha på sig även vid krävande arbete. Fukten transporteras bort till utsidan och frisk luft strömmar in.

  • FUKTSKYDD SOM ANDAS Zoom
    FUKTSKYDD SOM ANDAS

    BEKVÄMLIGHET OCH VÄDERSKYDD. Skyddskläderna är tillverkade i ett material som är vattentätt och ändå andas. Det gör dem bekväma att bära. Överskottsvärme och svett transporteras bort till utsidan.

  • Fästingskydd Zoom
    Fästingskydd

    STIHL har utvecklat ett fästingskydd med mycket bra andningsaktivitet, som förbinder byxan med skon och på så sätt förhindrar att fästingar kan ta sig in.

  • JUSTERBARA VENTILATIONSÖPPNINGAR Zoom
    JUSTERBARA VENTILATIONSÖPPNINGAR

    HÖJ ARBETSKOMFORTEN. Ventilationsöppningar gör det möjligt att reglera temperaturen i din personliga skyddsutrustning. Öppna och stäng ventilationsöppningarna efter behov.

  • FULLSTRETCH Zoom
    FULLSTRETCH

    BEKVÄMA ATT BÄRA. Dina skyddskläder ska skydda dig samtidigt som du får största möjliga rörelsefrihet tack vare helstretchmaterialet. Det fullt elastiska tyget töjer sig åt alla håll och är bekvämt att bära.

  • LÄTTARE SÅGSKYDD I 6 LAGER Zoom
    LÄTTARE SÅGSKYDD I 6 LAGER

    SÄKERHET MED LÄTTA FIBRER. De extra lätta hightech-fibrerna i vårt 6-lagers sågskydd ger låg vikt, hög andningsförmåga och utmärkt skydd mot kyla och väta. Sågskyddet med 6 lager är lättare än materialet i 9 lager men är ändå skärbeständigt.

  • ProElast Stretch i grenen Zoom
    ProElast Stretch i grenen

    Sågskyddet sys inte ihop i grenen utan förbinds via ett elastiskt inlägg, som tänjs optimalt också vid extremt långa steg.

  • SÅGSKYDDSOMRÅDE DESIGN A Zoom
    SÅGSKYDDSOMRÅDE DESIGN A

    SKYDD VID SKOGSARBETE. På sågskyddsbyxor med design A (enligt EN 381 och EN ISO 11393) täcker sågskyddet hela den främre underkroppen. Vänster bak är skyddet draget runt 5 cm vardera. Vid skogsarbete är du mycket väl skyddad med Design A.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Manualer

Manualer

Språk Datum Länk
manual icon International 2023-11-30

Utmärkelser

Skyddsbyxa ADVANCE X-TREEm

Utmärkelser

iF product design award är ett välkänt och ett av de allra äldsta oberoende designinstituten i världen som årligen delar ut priser till  nyutvecklade produkter som förutom kvaliteten utmärker sig för sin design.