Direkt produktval: Batteridriven häcksax

HSA 100

Batterihäcksax HSA 100: Optimal till att klippa och trimma stora häckar

Allmänt

Batterihäcksaxen STIHL HSA 100 är ett effektivt arbetsverktyg för trädgårdsskötsel och landskapsvård och för grönyteskötsel för snabbt och bekvämt arbete också i ljudkänsliga områden för att beskära och formklippa stora häckar. STIHL HSA 100 är en mycket effektstark häcksax med en underhållsfri EC-motor. Motorn drivs av ett Lithium-Ion batteri ur STIHL AP-system. Den levererar också under belastning ett konstant och jämnt varvtal, också när grövre grenar skall klippas. Den dubbelsidigt slipade kniven klipper exakt och fint både när det skall formklippas och beskäras. Om grenar skulle fastna och blockera kniven, fortsätter du snabbt ditt arbete genom att ändra knivens klippriktning.

Multifunktionshandtaget vrids 90° åt vänster eller höger med ett enkelt knapptryck. Det är alltid lika bekvämt och ergonomiskt att arbeta med STIHL HSA 60 oavsett riktning, t.ex. i sidled eller toppklippning. Häcksaxen hanteras lika bra med höger som med vänster hand. Loophandtaget underlättar arbetet ytterligare och hjälper till att spara på krafterna. STIHL antivibrationssystem sänker vibrationerna och skonar muskler och handleder, speciellt vid längre arbetspass.

Ett påskruvat skärskydd reducerar risken för att komma i kontakt med kniven och ger ett säkert arbete med HSA 100 från STIHL. Vid klippning t.ex. nära mark, skyddas kniven mot förslitning av det påskruvad knivskyddet.

Batterihäcksaxen HSA 100 har en knivlängd på 60 cm.

I vår översikt över STIHL batteridrifts- och laddtider ser du hur länge du kan arbeta med din batterihäcksax STIHL HSA 100 och hur lång tid det tar att ladda batteriet.

Alla batterimaskiner i STIHL AP-system är utvecklade för professionell användning och dagligt arbete också under dåliga väderförhållanden och utrustade med ett strilvattenskydd. Strilvattenskyddet kontrolleras noggrant i interna tester som bl.a. görs enligt standard IPX4.

3.990,00*

Utförande

Pris

* Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Tekniska data

Tekniska data

Tekniska data Värde
Vikt kg 1) 3,7
Standard knivlängd cm 60
Märkspänning V 36
Ljudeffektnivå dB(A) 2) 84
Vibrationer vänster/höger m/s² 3) 1/0,8
Tandavstånd mm 34

1) utan batteri
2) K-Faktor enl. RL 2006/42/EG = 2,5 dB(A)
3) K-Faktor enl. RL 2006/42/EG = 2 m/s²

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Utrustning

Standardutrustning

 • Dubbelsidigt slipade knivar Zoom
  Dubbelsidigt slipade knivar

  STIHL häcksaxar har dubbelsidigt diamantlsipade knivar som skär lika bra på alla håll. Eftersom båda sidorna på knivarna är lika vassa är det enkelt att alltid ha rätt arbetsställning och det ger också ett optimal skär i hörn.

 • Optimerat skärskydd Zoom
  Optimerat skärskydd

  Större avstånd i skärskyddet gör att arbetet går lättare, framförallt i grövre grenar.

 • Vridbart handtag Zoom
  Vridbart handtag

  Handtaget kan vridas 90° åt höger eller vänster. Du har alltid en ergonomisk arbetsställning oavsett i vilken riktning du klipper. Häcksaxarna kan utan problem också användas av vänsterhänta. Bilden visar HS 81 R/T.

 • STIHL antivibrationssystem Zoom
  STIHL antivibrationssystem

  En människa som utsätts vibrationer under en längre tid, från t. ex. ett motorredskap, kan få störningar i blodcirkulationen i händer och armar. STIHLs högeffektivt antivibrationssystem tar upp de farliga vibrationerna från motor och skärutrustning i exakt beräknade buffertzoner och maskinen blir bekäm och ergonomisk att arbeta med.

 • EC-motor Zoom
  EC-motor

  EC-motorn hämtar ut ända upp till 55% mer effekt ur batteriet samtidigt som den skonar batteriet och ökar dess livslängd med upp till 70%. Dessutom har motorn låg vikt, kompakta mått och är näst intill omöjlig att slita ut.

 • Optimerad slipvinkel Zoom
  Optimerad slipvinkel

  Den optimerade slipvinkeln på 34° ger en hög klippeffekt och aggressivare klippteknik.

 • Upphängningsögla Zoom
  Upphängningsögla

  I greppet finns en upphängningsögla integrerad så att maskinen enkelt kann hängas upp för förvaring.

 • Knivsystem Zoom
  Knivsystem

  Den dubbeltandade, enkelslipade kniven ger en rena och fina snitt. Slipvinkeln är optimalt avstämd (32°) för att ge bästa möjliga skäreffekt. Skärtändernas geometri gör att grenar upp till 8 mm tjocklek utan problem kan klippas.

 • Knivskydd Zoom
  Knivskydd

  Häcksaxarna HS 46 C och HS 56 C är standardutrustade med ett knivskydd som skyddar mot skador både på kniven och drivningen samt angränsande hinder som t.ex. murar. Dessutom underlättar knivskyddet klippning av marktäckande växter eller mycket låga häckar.

 • Knivfodral Zoom
  Knivfodral

  För att skydda knivarna när häcksaxen inte används, t.ex. vid förvaring och transport, ingår ett praktiskt knivfodral i standardutrusningen till båda häcksaxarna.

 • Tvåhandsdrift Zoom
  Tvåhandsdrift

  Genom att samtidigt aktivera reglaget på bygelhandtaget och det bakre handtaget startas maskinen snabbt och enkelt. På det bakre reglaget justeras knivhastigheten steglöst – för fina och rena snitt. Mycket praktiskt. Tvåhandsdriften fungerar lika bra för höger- som vänsterhänta.

 • Funktionell design Zoom
  Funktionell design

  Motorkåpan har en slät, fin yta och runda linjer som ser till att du inte fastnar eller hakar fast i grenar under arbetet. Den släta ytan samlar inte heller på sig någon smuts och är mycket lätt att rengöra.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Manualer

Manualer

Språk Datum Länk
manual icon International 2023-08-24