Direkt produktval: Skyddshjälm och skogshjälm

Hjälmpaket G3000

Vändbar med UV-indikator och rattjustering

Allmänt

Hjälm komplett med hörselskydd, etsat visir för maximalt ljusgenomsläpp och nackdok. Extra bra ventilation, kort skärm och vändbar hjälminredning. Etsat visir som sitter mycket bra och är lätt att byta med helt ny infästning.

1.095,00*

Utförande

Pris

* Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Utrustning

Hjälmpaket G3000

Standardutrustning

  • Genomluftning Zoom
    Genomluftning

    Bilden till höger visar vilka fördelar en hjälm med bra genomluftning har. Temperaturen sänks med mellan 2 till 3 grader och luftfuktigheten sjunker med ca. 50%.

  • Nätvisir Zoom
    Nätvisir

    Samtliga våra hjälmpaket och ett röjpaket är utrustade med nätvisir. Nätvisiret har ett bra ljusgenomsläpp kombinerat med ett mycket bra skydd och tack vare sin flexibilitet en lång livslängd. Kom ihåg att ett visir inte kan ersätta ett ögonskydd (skyddsglasögon).

  • Rattjustering Zoom
    Rattjustering

    Med hjälmen säkert och bekvämt på huvudet i alla lägen. Med den nya rattjusteringen kan inredningen enkelt justeras för att sitta önskat hårt samt stabilt och bra på huvudet. Rattjusteringen gör det också enkelt att utan att ta hjälmen från huvudet justera hur hårt du vill att hjälmen skall sitta beroende på arbetssituation. Tar till exempel vinden i lite extra så drar du åt ett hack extra och hjälmen sitter säkert kvar på huvudet.

  • Regnskydd Zoom
    Regnskydd

    Vid arbete i regn är ett regnskydd ett mycket praktiskt tillbehör. Det förhindrar att regndroppar rinner från hjälmen ner i nacken. Skyddet ligger utanpå jackan och avleder effektivt allt vatten.

  • UV-indikator Zoom
    UV-indikator

    Vid arbete ute i det fria bryter solens UV-strålning successivt ner materialet i hjälmen, vilket allvarligt påverkar din säkerhet. Eftersom en UV-skadad hjälm knappt kan skiljas från en helt ny hjälm, är det svårt att se när det är dags att byta. Med UV-indikatorn är det en enkel match. Indikatorn sitter uppe på hjässan på hjälmen och ser ut som en liten knapp. När hjälmen är helt ny är den helt röd. I takt med att den utsätts för UV-strålning bleknar indikatorn efterhand och när den är helt vit är det hög tid att byta hjälm.

Extra tillbehör

  • FM-radio Zoom
    FM-radio

    Lyssna på musik, nyheter eller något favoritprogram på radio medan du arbetar. En FM-radio sitter väl skyddad inne i hörselskyddskåpan. Alla inställningar sitter lättåtkomlig på kåpans utsida.

  • Skyddsglasögon Zoom
    Skyddsglasögon

    Vid allt arbete med bl.a. motorsåg rekommenderar vi förutom hjälm, visir och hörselskydd att du har ett par skyddsglasögon. Dessa skyddsglasögon fästs direkt på hjälmen och fälls enkelt ner vid behov. Passar i alla våra hjälmar som är tillverkade efter andra halvåret 2005. Mycket bekvämt och hög säkerhet. Finns både som otonade och med gul toning.

Några av produktfördelarna kan du läsa mer om under Produktteknik.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.