TIMBERSPORTS 2019

STIHL TIMBERSPORTS® WORLD CHAMPIONSHIP 2019

VM TIMBERSPORTS 2019

VM i Prag 2019 blev Sveriges mest framgångsrika VM någonsin och det började redan fredagkvällen i lagtävlingen. I det svenska laget tävlade Emil Hansson, Johannes Eriksson, Pontus Skye, Calle Svadling och Ferry Svan. Placeringsmässigt inte Sveriges bästa insats men tidsmässigt, med ett nytt svenskt rekord precis över minuten och en sänkning på ca. 3 sekunder. En tuff lottning gjorde att Sverige fick Nya Zeeland, årets silvermedaljör, redan i kvartsfinalen. Och de blev tyvärr en för svår motståndare.
Vann gjorde lag Australien med Nya Zeeland på andra plats och Sverige slutade på en mycket bra sjunde plats med ett snyggt svenskt och nordiskt rekord på 1:::.00.35.

Se hela resultatet för lagtävlingen här

På lördagen var det dags för Ferry Svan att göra debut i den individuella finalen. Världens tolv bästa etleter kämpar om titeln. Ferry gjorde en fantastisk tävling och satte flera personliga rekord. Han presterade verkligen på topp. Australiens Brayden Meyer tog hem segern och hade en stor ledning inför sista grenen HotSaw, men det blev ändå spännande, eftersom han inte fick igång sin såg. Men han lyckades hålla nerverna i styr och kammade hem titeln för förtsta gången.

Se hela resultatet för den individuella tävlingen här

Med de fina resultaten både i lag och individuellt ser vi fram emot 2020 med spänning. Inte minst då VM kommer gå på hemmaplan, nämligen i Partielle arena utanför Göteborg, 6 - 7 november 2020. Välkomna och heja på våra svenska atleter.

Champions Trophy 2019

Årets stora evenemang i Sverige är över, Champions Trophy och Rookie-VM på Tjolöholms Slott med hela världseliten samlad och världens 10 bästa juniorer.

Det blev en riktig folkfest med fart och fläkt och tävlingar på högsta nivå. Den svenske junioren, Emil Hansson, gjorde en fantastisk tävling och fick kliva upp på prispallen som bronsmedaljör.
Ferry Svan som är andra års senior och representerade Sverige i Champions Trophy fick till sitt bästa resultat internationellt och slutade på en imponerande sjätte plats. En överlycklig Matt Cogar från USA, tog hem titeln. En välförtjänt och hett efterlängtad seger.

Reslutat för Champions Trophy 2019
Resultat för Rookie (junior) VM 2019

TIMBERSPORTS 2019
Hela TIMBERSPORTS året 2019 med alla tävlingar, vilka som kvalificerat sig, resultat m.m kan du följa via länken nedan.

TIMBERSPORTS året 2019

Datum Tävling Plats
25 maj Champions Trophy och Rookie VM Tjolöholms slott, Kungsbacka
17 – 18 augusti Tävling i samband med Alliansloppet Trollhättan
24 – 25 augusti Nordiska Mästerskapen Dölemo, Norge
22 september Champions Trophy kval Oudenaarde, Belgien
1 – 2 november Världsmästerskapen Prag, Tjeckien

STIHL TIMBERSPORTS på YouTube STIHL TIMBERSPORTS på YouTube

Följ STIHL TIMBERSPORTS® på YouTube. Se mer om grenarna, atleterna och mästeskapen m.m.

STIHL TIMBERSPORTS YouTube kanal
TIMBERSPORTS tävlingsgrenarna STIHL TIMBERSPORTS – grenarna

Vill du veta mer om sporten och de olika grenarna? Här kan du få reda på allt du behöver för att få ut mesta möjliga av tävlingarna.

Läs om de sex tävlingsgrenarna här.
Världsrekord och nationsrekord STIHL TIMBERSPORTS – Rekorden

Jämför tiderna mellan världseliten och den nordiska och svenska eliten, så att du är lite mer påläst när tävlingarna drar igång.

Se alla världsrekord och nordiska nationsrekord