STIHL TIMBERSPORTS®: Höjdpunkten inom professionell skogshuggning:

STIHL TIMBERSPORTS® är en serie extremsporttävlingar inom professionell skogshuggning. Man förstår lätt varför det anses vara höjdpunkten inom professionell skogshuggning. Atleter tävlar mot varandra i nationella och internationella tävlingar – i upp till tre grenar med yxa och tre med såg.

Firande på ett STIHL TIMBERSPORTS®-evenemang

STIHL TIMBERSPORTS®-evenemang

Här hittar du en översikt över alla officiella STIHL TIMBERSPORTS®-evenemang och tävlingar runt om i världen. Vi erbjuder en omfattande evenemangsplan med detaljerad information om vad som händer på evenemanget, datum och tider för köp av biljetter, om det finns en livesändning från evenemanget och resultat när tävlingen är över. 

Historien bakom STIHL TIMBERSPORTS®

Professionell skogshuggning har en lång tradition som sträcker sig mer än 150 år tillbaka i tiden, vilket är anledningen till att det ofta kallas ”den ursprungliga extremsporten”. Sporten har sitt ursprung i Australien och Nya Zeeland. Därifrån spred sig sporten till Kanada, USA, Europa och senast till Asien. Läs mer om STIHL TIMBERSPORTS® historia.

STIHL TIMBERSPORTS® grenar

På STIHL TIMBERSPORTS® tävlar atleter i upp till sex traditionella tävlingsgrenar inom skogshuggning – beroende på tävlingsformat. Tre grenar utförs med yxa, tre med såg. Grenarna med yxa omfattar Underhand Chop, the Standing Block Chop och Springboard. De tre såggrenarna är Stock Saw, Single Buck och Hot Saw.

Håll dig uppdaterad om allt med STIHL TIMBERSPORTS® nyhetsbrev.

MER FÖR STIHL TIMBERSPORTS®-FANS