Arbetsteknik och maskinvård

Säkert och bra arbete

Det är viktigt med säkerhet och fungerande maskiner för alla projekt. Här hittar du tips som gör att du kan arbeta professionellt med alla verktyg.

Batteriunderhåll på STIHL batteri AK 10 och AK 20 i en redskapsbod

Batterivård

Häcksaxar, trimrar och robotgräsklippare – allt fler verktyg från STIHL arbetar med praktiska litiumjonbatterier. Här kan du ta reda på fördelarna med verktyg med litiumjonbatterier och varför du inte behöver oroa dig för minneseffekten.
Tips för batterivård
STIHL MS 261 C-M bensindriven motorsåg på en stubbe i skogen

Fler motorsågstips

Vi har tips som gör det lättare att använda motorsågen. Vi berättar hur du underhåller sågen samt hur du slipar och spänner sågkedjan. Du hittar även tips om skyddsutrustning, rätt blandning för motorsågen, vedsågning och motorsågslicens.
Läs mer om motorsågstips
En man bär en STIHL trimmer över axeln

Trimmertips

Förutom rätt skyddsutrustning och rätt blandning för din trimmer, spelar även underhåll, arbetssäkerhet och byte av skärverktyg en viktig roll. Vi har även sammanställt hur du startar och förvarar trimmern och hur du klipper på rätt sätt med den.
Läs trimmertips nu
En STIHL HSA 82 T bensindriven häcksax på en gräsmatta med någon som sprutar hartslösare på klippaggregatet

Så rengör du din häcksax

Med häcksaxen kan du klippa häckar snabbt och professionellt. Det är viktigt med regelbunden rengöring och regelbundet underhåll för att din häcksax ska fungera bra under lång tid. Vi har tips för detta såväl som för hur du slipar häcksaxen – om du vill göra det själv.
Läs tips för häcksaxar nu
STIHL iMOW® RI 422 robotgräsklippare på en grön gräsmatta framför ett hus

Robotgräsklippartips

Om du har en stor trädgård eller lite tid kan en robotgräsklippare vara till hjälp. Vi berättar hur du installerar robotgräsklipparen och skapar ett klippschema. Vi har dessutom tips på hur du rengör, underhåller och vinterförbereder robotgräsklipparen.
Läs tips för robotgräsklippare nu

Mer om arbetsteknik och maskinvård

Män i skyddsutrustning står framför fällda träd

Skyddsutrustning

Om du vill arbeta på ett säkert sätt behöver du rätt kläder och utrustning. Bekväm användning och optimerat skydd kombinerat med säkerhet – det är högsta prioritet hos STIHL.

Mer för teknikentusiaster