Direkt produktval: Motorsåg för skogsbruk

MS 462 C-M VW

Med handtags- och förgasarvärme

Allmänt

Lättaste och rappaste motorsågen i 70 kubiksklassen. Extremt bra vikt-/effektförhållande och en fantastisk acceleration. För avverkning och kvistning i medelgrova bestånd. komplett utrustad med M-Tronic som ger optimal motoreffekt i alla lägen, HD2 filter med lång rengöringsintervaller och elektrisk förgasar- och handtagsvärme för bättre komfort. Integrerade muttrar i kopplingskåpan förenklar kedjebytet, tanklocken skruvas av och på helt utan verktyg vilket gör det enklare och säkrare att fylla på bränsle och kedjeolja.

19.450,00*

Utförande

Pris

* Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Produktvarianter

Tekniska data

MS 462 C-M VW

Tekniska data

Tekniska data Värde
CO2 värde g/kWh 697
Cylindervolym cm³ 72,2
Delning sågkedjor 3/8 "
Effekt kW/hk 4,4/6
Effekt varv 5,9
Ljudeffektnivå dB(A) 1) 119
Ljudtrycksnivå dB(A) 1) 108
Svärdslängd cm 50
Svärdslängd, tum in 20
Vibrationer vänster/höger m/s² 2) 4,8/3,6
Vikt kg 3) 6,1
Vikt komplett kg 4) 7,37
Vikt/effektförhållande kg/kW 1,4

1) K-Faktor enl. RL 2006/42/EG = 2,5 dB(A)
2) K-Faktor enl. RL 2006/42/EG = 2 m/s²
3) tom tank, utan svärd och kedja
4) Full tank bensin och kedjeolja, inkl. svärd och kedja

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Utrustning

MS 462 C-M VW

Standardutrustning

 • MANUELL DEKOMPRESSION Zoom
  MANUELL DEKOMPRESSION

  LÄTT ATT STARTA. Dekompressionsventilen gör det lättare att starta maskinen. Vid start kan du släppa ut en del av den komprimerade blandningen ur cylindern genom att öppna ventilen. Det skonar startsystemet och du behöver inte använda så mycket kraft i startsnöret.

 • Förgasarvärme (V) Zoom
  Förgasarvärme (V)

  Elektrisk förgasarvärme (V) med temperaturstyrd på- och avstängning. Förhindrar nedisning av förgasaren och höjer driftssäkerheten vid arbete i snö och kyla.

 • ELEKTRISK HANDTAGSVÄRME Zoom
  ELEKTRISK HANDTAGSVÄRME

  FÖR ANVÄNDNING VID MINUSGRADER. Vid behov kan du enkelt koppla in elektrisk uppvärmning av handtagsröret och det bakre handtaget. På så sätt håller du händerna varma även när det är kallt ute, och du behåller ett säkert grepp om maskinen. Handtagsvärmaren är konstruerad av underhålls- och slitagefria värmefolier.

 • LÅNGTIDS LUFTFILTERSYSTEM FÖR MOTORSÅGAR Zoom
  LÅNGTIDS LUFTFILTERSYSTEM FÖR MOTORSÅGAR

  LÄNGRE FILTERHÅLLBARHET. Genom föravskiljningen avlägsnas grova och stora partiklar från luftströmmen redan innan de når själva filtret. HD2-filtret håller även fint damm borta från motorn och förlänger på så sätt motorns livslängd. Det tillåter långa rengöringsintervall och gör det enkelt att ta hand om motorsågen. Endast vid utrustning med föravskiljning och HD2-filter kan man tala om ett långsiktigt luftfiltersystem för motorsågar. Det här systemet ger betydligt längre livslängd på filtren jämfört med konventionella luftfiltersystem.

 • Integrerade låsmuttrar Zoom
  Integrerade låsmuttrar

  När du byter skärutustning sitter låsmuttrarna alltid kvar, det är ingen risk att du tappar bort dem. Detta underlättar för dig som användare.

 • KEDJESPÄNNING FRÅN SIDAN Zoom
  KEDJESPÄNNING FRÅN SIDAN

  FÖR ENKEL OCH SÄKER ÅTDRAGNING. Kedjespänningen på sidan möjliggör en skyddad, enkel och snabb efterspänning eller byte av kedjan. Spännskruven manövreras i sidled genom kedjedrevskåpan.

 • ENHANDSREGLAGE MED STOPPFUNKTION Zoom
  ENHANDSREGLAGE MED STOPPFUNKTION

  FÖRENKLAR ANVÄNDNINGEN. Det behövs bara ett startläge på kombireglaget. Efter frånkopplingen hoppar manöverspaken tack vare stoppfunktionen automatiskt tillbaka till driftläget. Den varma maskinen kan då startas på nytt direkt.

 • KOMPENSATOR Zoom
  KOMPENSATOR

  LÄGRE UNDERHÅLLSBEHOV. Kompensatorn, ett reglersystem i förgasaren, ser med hjälp av tryckutjämning till att motoreffekt, avgaskvalitet och bränsleförbrukning förblir nästan konstanta under lång tid, trots att luftfiltret blir smutsigt. Rengör därför inte luftfiltret förrän du märker av försämrad prestanda. På så sätt kan du arbeta underhållsfritt under lång tid.

 • Lågt vikt-/effektförhållande Zoom
  Lågt vikt-/effektförhållande

  STIHLs MS 462 C-M är den lättaste proffssågen i sin kubikklass. Speciella komponenter, som cylindern med sneda kylflänsar, kompaktkedjedrevskåpa, lätt vevhus, viktoptimerat svänghjul och lättviktssvärdet Rollomatic ES Light ger märkbart lägre vikt.

 • Optimerad kedjedrevskåpa Zoom
  Optimerad kedjedrevskåpa

  Den platta och smala kedjedrevskåpan med integrerade glidlister och styrkanter gör att det behövs mindre kraft vid kvistning och mycket bra spånutmatning.

 • STIHL 2-MIX-MOTOR Zoom
  STIHL 2-MIX-MOTOR

  MYCKET EFFEKTIV PRESTANDA. Med STIHL 2-Mix-motorn minskar du avgasbelastningen och förbrukningen och därmed driftskostnaderna. Denna 2-taktsmotor har lågt underhållsbehov och utnyttjar bränslet effektivt även vid höga effekter. Som bränsle används en blandning av bensin och motorolja. STIHL 2-Mix-motorn uppfyller det stränga EU-avgasdirektivet Steg V.

 • STIHL ANTIVIBRATIONSSYSTEM Zoom
  STIHL ANTIVIBRATIONSSYSTEM

  FÖR ETT BEHAGLIGARE ARBETE. När kraften i maskinen utvecklas uppstår vibrationer som framför allt märks i greppområdet. Buffert- och fjäderelementen i STIHL:s antivibrationssystem minskar överföringen av motorvibrationerna till greppområdet, och därmed till din kropp. Det leder till att: Maskinen ligger lugnare i handen och du kan arbeta betydligt längre utan att bli trött.

 • STIHL EMATIC-SYSTEM Zoom
  STIHL EMATIC-SYSTEM

  MINSKAR OLJEFÖRBRUKNINGEN. STIHL Ematic-systemet består av STIHL Ematic eller Ematic S svärd, STIHL Oilomatic sågkedja och en mängdreglerbar oljepump. Den ser till att kedjeoljan hamnar där den behövs för smörjningen. På så sätt kan du minska oljeförbrukningen med upp till 50 %. Om du ofta arbetar i dammiga förhållanden eller använder långa svärd, kan du när som helst enkelt och snabbt öka oljemängden med det nya oljepumpsystemet.

 • STIHL M-TRONIC Zoom
  STIHL M-TRONIC

  TILLFÖRLITLIGT ARBETE MED BÄSTA PRESTANDA. Med STIHL M-Tronic får du bästa möjliga prestanda från början. Den helelektroniska motorstyrningen reglerar tändtidpunkten och bränsledoseringen i alla arbetssituationer med hänsyn till yttre förhållanden som temperatur, höjdläge och bränslekvalitet.

 • VERKTYGSFRITT TANKLOCK FÖR OLJE- OCH BRÄNSLETANK Zoom
  VERKTYGSFRITT TANKLOCK FÖR OLJE- OCH BRÄNSLETANK

  SNABB OCH ENKEL ATT ANVÄNDA. Tack vare det verktygslösa tanklocket kan du öppna och stänga olje- och bränsletanken med några få handgrepp via bajonettlåset.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Tillbehör

MS 462 C-M VW

Tillbehör

  • Kombinycklar Zoom
   Kombinycklar

   Praktiska verktyg till alla STIHLs motorsågar (ej till MS 171, 181, 192, 201, MS 211). För efterspänning av kedjan och för att byta svärd, kedja och tändstift.

  Utförande

  Pris

  * Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Manualer

Manualer

Språk Datum Länk
manual icon da / fi / no / sv 2024-01-30