Direkt produktval: Skyddsbyxor för motorsåg

ADVANCE X-TREEm skyddsbyxa, midjemodell

Skyddsbyxa ADVANCE X-TREEm: Hög komfort vid skogsarbete och klättring

Allmänt

Unik egenutvecklad av STIHL med en komfort som hittills inte uppnåtts av en sågskyddsbyxa: speciellt utvecklat material för STIHL, ProElast dämpar uttröttning. Optimalt för klätterarbeten och professionellt arbete under extrema förhållanden. Färg svart, high viz orange och silver. Mjukt och snabbtorkande foder. En byxa perfekt för skogsarbete med slitstarkt och vattenavvisande material på framsida ben och sätet. En andasaktiv förslutning mot skon utgör ett bra spån- fästingskydd. Tagg- och rivskydd med keramikbeskiktade område. Lätt och andasaktivt sågskyddsmaterial AVERTIC™ pro lite – exklusivt utvecklat för STIHL, med testat och godkänt sågskydd (EN 381). Fickor med dragkedja på höft, säte och lår. Ventilationsöppningar med dragkedja för reglering av kroppstemperaturen. Hängslen ingår som standard. Midjebyxa, skyddsklass 1 (=ˆ 20 m/s), storlek XS – 3XL.

från 5.950,00*

Utförande

Pris

* Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Tekniska data

Skyddsbyxa ADVANCE X-TREEm

Tekniska data

Tekniska data Värde
Öglar för hängslen Yes
Slim fit Yes
Regular fit No
Antal bakfickor 1
Antal fickor 6
Antal sidofickor 2
Reflekterande material Yes
Knäförstärkning / armbågsförstärkning Yes
Förstärkning bak Yes
Ventilationsöppningar nein
Ventilationsdragkedjor Yes
Antal lager skärskydd 6
Elastiskt midjeband Yes
Skärskyddsklass 1
PWA vikt i katalog (g) g 1.200
Knappar för hängslen Yes

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Utrustning

Skyddsbyxa ADVANCE X-TREEm

Standardutrustning

 • ANDNINGSFÖRMÅGA Zoom
  ANDNINGSFÖRMÅGA

  FÖR BORT VÄRME OCH SVETT TILL UTSIDAN. Materialet som andas är skönt att ha på sig även vid krävande arbete. Fukten transporteras bort till utsidan och frisk luft strömmar in.

 • FUKTSKYDD SOM ANDAS Zoom
  FUKTSKYDD SOM ANDAS

  BEKVÄMLIGHET OCH VÄDERSKYDD. Skyddskläderna är tillverkade i ett material som är vattentätt och ändå andas. Det gör dem bekväma att bära. Överskottsvärme och svett transporteras bort till utsidan.

 • Fästingskydd Zoom
  Fästingskydd

  STIHL har utvecklat ett fästingskydd med mycket bra andningsaktivitet, som förbinder byxan med skon och på så sätt förhindrar att fästingar kan ta sig in.

 • JUSTERBARA VENTILATIONSÖPPNINGAR Zoom
  JUSTERBARA VENTILATIONSÖPPNINGAR

  HÖJ ARBETSKOMFORTEN. Ventilationsöppningar gör det möjligt att reglera temperaturen i din personliga skyddsutrustning. Öppna och stäng ventilationsöppningarna efter behov.

 • FULLSTRETCH Zoom
  FULLSTRETCH

  BEKVÄMA ATT BÄRA. Dina skyddskläder ska skydda dig samtidigt som du får största möjliga rörelsefrihet tack vare helstretchmaterialet. Det fullt elastiska tyget töjer sig åt alla håll och är bekvämt att bära.

 • LÄTTARE SÅGSKYDD I 6 LAGER Zoom
  LÄTTARE SÅGSKYDD I 6 LAGER

  SÄKERHET MED LÄTTA FIBRER. De extra lätta hightech-fibrerna i vårt 6-lagers sågskydd ger låg vikt, hög andningsförmåga och utmärkt skydd mot kyla och väta. Sågskyddet med 6 lager är lättare än materialet i 9 lager men är ändå skärbeständigt.

 • ProElast Stretch i grenen Zoom
  ProElast Stretch i grenen

  Sågskyddet sys inte ihop i grenen utan förbinds via ett elastiskt inlägg, som tänjs optimalt också vid extremt långa steg.

 • SÅGSKYDDSOMRÅDE DESIGN A Zoom
  SÅGSKYDDSOMRÅDE DESIGN A

  SKYDD VID SKOGSARBETE. På sågskyddsbyxor med design A (enligt EN 381 och EN ISO 11393) täcker sågskyddet hela den främre underkroppen. Vänster bak är skyddet draget runt 5 cm vardera. Vid skogsarbete är du mycket väl skyddad med Design A.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Manualer

Manualer

Språk Datum Länk
manual icon International 2023-11-30

Utmärkelser

Skyddsbyxa ADVANCE X-TREEm

Utmärkelser

iF product design award är ett välkänt och ett av de allra äldsta oberoende designinstituten i världen som årligen delar ut priser till nyutvecklade produkter som förutom kvaliteten utmärker sig för sin design.