Direkt produktval: AK-System batterihäcksax

HSA 60 set

Batterihäcksax HSA 60 i set med AK 10 och AL 101: För effektiv klippning av stora trädgårdshäckar

Allmänt

Med den batteridrivna häcksaxen STHIL HSA 60 klipper du effektivt och bekvämt också stora häckar och buskar. Utrustad med EC-motor med lång livslängd blir STIHL HSA 60 en effektstark häcksax. Den arbetar med ett Lithium-Ion batteri från STIHL AK-system. I setet ingår ett Lithium-Ion batteri AK 10 och battriladdare AL 101. STIHL HSA 60 imponerar med optimal balans och bekväm och ergonomisk hantering.
Multifunktionshandtaget vrids 90° åt vänster eller höger med ett enkelt knapptryck. Det är alltid lika bekvämt och ergonomiskt att arbeta med STIHL HSA 60 oavsett riktning, t.ex. i sidled eller toppklippning. Loophandtaget underlättar ytterligare och sparar på krafterna vid arbete med HSA 60. Dessutom kan både höger- och vänsterhänta enkelt använda maskinen. Med den laserskuran, diamantslipade och härdade kniven klipper och trimmar du stora häckar, buskar och andra växter både snabbt och exakt. Med den droppformade knivgeometrin med 34 mm tandavstånd hålls grenarna fast i kniven för att sedan klippa av dem med fina snitt och hög skäreffekt.
Om en gren skulle fastna i kniven, kan du enkelt via huvudreglaget starta Antiblocksystemet, som ändrar knivens klippriktning, vilket frigör den fastklämda grenen. STIHL antivibrationssystem sänker vibrationerna i handtagen och skonar både muskler och leder och du kan jobba längre utan besvär.
Vid klippning t.ex. nära mark, skyddas kniven av det påskruvad knivskyddet.
Batterihäcksax HSA 60 har en knivlängd på 60 cm.
I vår översikt över STIHL batteridrifts- och laddtider ser du hur länge du kan arbeta med din batterihäcksax STIHL HSA 60 och hur lång tid det tar att ladda batteriet. Levereras utan batteri och laddare

.

4.140,00*

Utförande

Pris

* Samtliga priser är rekommenderade priser från tillverkaren i svenska kronor inklusive moms.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Tekniska data

Tekniska data

Tekniska data Värde
Standard knivlängd cm 60
Märkspänning V 36
Vikt kg 3,5
Ljudtrycksnivå dB(A) 77
Ljudeffektnivå dB(A) 1) 85
Vibrationer vänster/höger m/s² 2) 1,5/1
Varvtal min -1 3.000
Tandavstånd mm 34

1) K-Faktor enl. RL 2006/42/EG = 2,5 dB(A)
2) K-Faktor enl. RL 2006/42/EG = 2 m/s²

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Utrustning

Standardutrustning

  • VRIDBART MULTIFUNKTIONSHANDTAG Zoom
    VRIDBART MULTIFUNKTIONSHANDTAG

    ARBETA ERGONOMISKT OCH BEKVÄMT. Det vridbara multifunktionshandtaget möjliggör noggrant och bekvämt arbete vid sido- eller toppklippning med häcksaxen. Det kan vridas 90° åt vänster eller höger och passar därmed bra för både vänster- och högerhänta. På så sätt ligger maskinen alltid i den ergonomiskt mest gynnsamma positionen i handen.

  • Droppformade tänder Zoom
    Droppformade tänder

    Dubbelsidig kniv med STIHL specialdroppformade tänder som ger maximal skäreffekt. Droppformen gör så att grenarna hålls säkert på plats vid kniven för ett perfekt resultat. Busksaxens kniv på 200 mm är perfekt för exakt formklippning av småbladiga prydnadsträd och buskar.

  • STIHL ANTIVIBRATIONSSYSTEM Zoom
    STIHL ANTIVIBRATIONSSYSTEM

    FÖR ETT BEHAGLIGARE ARBETE. När kraften i maskinen utvecklas uppstår vibrationer som framför allt märks i greppområdet. Buffert- och fjäderelementen i STIHL:s antivibrationssystem minskar överföringen av motorvibrationerna till greppområdet, och därmed till din kropp. Det leder till att: Maskinen ligger lugnare i handen och du kan arbeta betydligt längre utan att bli trött.

  • EC-MOTOR Zoom
    EC-MOTOR

    EFFEKTIV MED LÅGT UNDERHÅLLSBEHOV. Tack vare kompakt konstruktion, låg vikt och hög verkningsgrad gör EC-motorn att du kan arbeta energieffektivt. Dessutom har motorn lång livslängd.

  • Optimerad slipvinkel Zoom
    Optimerad slipvinkel

    Den optimerade slipvinkeln på 34° ger en hög klippeffekt och aggressivare klippteknik.

  • UPPHÄNGNINGSÖGLA Zoom
    UPPHÄNGNINGSÖGLA

    FÖR SÄKER FÖRVARING. Maskinen har en inbyggd upphängningsögla. Den gör att du kan förvara maskinen säkert och platsbesparande.

  • SKÄRSYSTEM Zoom
    SKÄRSYSTEM

    UNIVERSALKLIPPSYSTEM FÖR HÄCKSAXAR. Skärsystemet ger dig möjlighet att både trimma och beskära med bara en häcksax. De ensidigt slipade och dubbelsidigt skärande knivarna ger en mycket ren snittbild i trimsnittet, och den optimala slipvinkeln ger hög skäreffekt. Tack vare det stora tandavståndet kan du dessutom beskära häcken effektivt.

  • KNIVSKYDD Zoom
    KNIVSKYDD

    FÖR SÄKER TRANSPORT OCH SKYDDAD FÖRVARING. Transportera och förvara häcksaxar, teleskopskaft och busksaxar säkert med det måttanpassade knivskyddet.

  • TOPPSKYDD Zoom
    TOPPSKYDD

    FÖRHINDRAR SKADOR. Toppskyddet förhindrar skador på kniven. Dessutom underlättar toppskyddet klippning nära marken eller längs murar.

  • Tvåhandsdrift Zoom
    Tvåhandsdrift

    Genom att samtidigt aktivera reglaget på bygelhandtaget och det bakre handtaget startas maskinen snabbt och enkelt. På det bakre reglaget justeras knivhastigheten steglöst – för fina och rena snitt. Mycket praktiskt. Tvåhandsdriften fungerar lika bra för höger- som vänsterhänta.

  • Funktionell design Zoom
    Funktionell design

    Motorkåpan har en slät, fin yta och runda linjer som ser till att du inte fastnar eller hakar fast i grenar under arbetet. Den släta ytan samlar inte heller på sig någon smuts och är mycket lätt att rengöra.

Vi förbehåller oss rätten till ändringar i den tekniska specifikationen, utrustning och tillbehör. Fråga din Servande Fackhandlare.

Manualer

Manualer

Språk Datum Länk
manual icon International 2023-08-24