STIHL AI-linjen: batteridrivna maskiner för trädgårdsfantasten

Maskinerna i STIHL AI-serien har ett integrerat batteri, vilket gör dem lätta och enkla att använda vid alla typer av rutinarbeten i trädgården.

En man som sitter på en stor sten framför ett hus med den batteridrivna häcksaxen HSA 45 i STIHL AI-serien

STIHL AI-linjen

Batteridrivna maskiner i STIHL AI-linjen gör utmanande trädgårdsarbeten enklare. Alla batteridrivna maskiner i AI-linjen är enkla att använda och hantera – och särskilt utformade för trädgårdsfantaster och privata användare. Med ett integrerat batteri laddas dessa batteridrivna maskiner enkelt via ett vägguttag. STIHL AI-linjen består av tre maskiner: häcksaxen HSA 45, lövblåsen BGA 45 och grästrimmern FSA 45. Den batteridrivna busksaxen HSA 25 med utbytbart batteri kompletterar dessutom maskinerna i AI-linjen på ett fantastiskt sätt så att du alltid är rustad för allt allmänt trädgårdsunderhåll. 

En kvinna med skyddsglasögon trimmar en häck framför ett hus med en STIHL HSA 45 batteridriven häcksax

STIHL AI-linjen: HSA 45 häcksax

Den batteridrivna häcksaxen HSA 45 är den perfekta maskinen för att trimma häckar i stadsträdgårdar och mindre grönytor. Maskinen väger bara 2,3 kg, vilket gör det enkelt att trimma små buskar och häckar. Den skär rent genom tunna stjälkar och är tillräckligt tyst för att inte störa grannarna! Precis som alla maskiner i AI-linjen har HSA 45 ett inbyggt uppladdningsbart batteri.

En kvinna med ansiktsskydd klipper gräs med STIHL FSA 45 batteridriven grästrimmer runt ett trappsteg framför ett hus

STIHL AI-linjen: FSA 45 grästrimmer

Trimma och håll ordning på mindre gräsmattor med STIHL FSA 45 batteridriven grästrimmer. Klipphuvudet STIHL PolyCutTM trimmar horisontellt och vertikalt och klipper enkelt runt hinder och installationer. Trimmern i AI-linjen är lätt och bärbar och väger endast 2,3 kg inklusive det inbyggda uppladdningsbara batteriet.

Kvinna med skyddsglasögon som använder en STIHL BGA 45 lövblås för att röja bort löv från en stengång

STIHL AI-linjen: BGA 45 lövblås

Med STIHL BGA 45 lövblås är det enkelt att få undan löv och skräp från gångar och uppfarter – ett måste i AI-linjen för en prydlig trädgård. Trots att den har hög effekt är lövblåsen mycket tystgående, vilket gör den perfekt för användning i bullerkänsliga miljöer. Lövblåsen BGA 45 väger bara 2 kg och är dessutom enkel att hantera – det är bara att lyfta upp den och sätta igång.

Batterilivslängd STIHL AI-linjen

Trädgårdsarbete kan vara tufft för både dig och dina maskiner! De lätta och bekväma batteridrivna maskinerna i STIHL AI-linjen är utformade för att avlasta trädgårdsarbetet, bland annat tack vare de integrerade batterierna med lång livslängd och hög effekt.

Här är vad du kan förvänta dig av din maskin i AI-linjen.

Kraftfull maskin Arbetstimmar per batteriladdning* Exempel på användning**
HSA 45 Upp till 40 minuter Upp till 80 m2 häck
BGA 45 Upp till 10 minuter

Upp till 200 m2

FSA 45 Upp till 20 minuters kanttrimning
Upp till 12 minuters trimning

Upp till 250 m gräskanter

Upp till 50 m2 gräsmatta

* Värdena är vägledande och kan variera beroende på det arbete som utförs.
** Drifttider och områdesspecifikationer för varje batteriladdning bygger på en uppskattning och kan variera beroende på hur maskinen i TIHL AI-linjen används och vilket arbete som utförs.

Testa STIHL AI-linjen

Vill du uppleva kraften och hur man hanterar en batteridriven maskin i STIHL AI-linjen på egen hand? Det är lätt ordnat. Du kan nämligen testa alla maskiner i AI-linjen hos din närmaste återförsäljare.

Sammanfattning: STIHL AI-linjen

  • Det finns tre batteridrivna maskiner i STIHL AI-linjen.

  • De batteridrivna maskinerna i STIHL AI-linjen erbjuder exceptionell hantering, komfort och kraft 

  • AI-linjen från STIHL är perfekt för trädgårdsfantaster och för underhåll av mindre utomhusmiljöer