STIHL varnar för förfalskningar

Arbeta försiktigt: Vad som från början verkade som ett riktigt fynd kan många gånger stå sig dyrt. En förfalskad motorsåg har mycket mindre livslängd, lägre effekt och framför allt sämre säkerhet. Men det är inte alltid som förfalskningar erbjuds till vrakpriser. I många fall ligger priset bara något under originalproduktens. På detta sätt skall känslan av att det är en STIHL originalprodukt förstärkas.

Plagiat är en stor säkerhetsrisk

STIHL produkter kännetecknas av mycket hårda kvalitets- och säkerhetskrav, något som inte är fallet när det gäller plagiat. I många fall är maskinerna funktionsodugliga efter bara en kort tids användning och kan inte repareras då det inte ens finns reservdelar att tillgå. Dessutom fattas eller fungerar inte säkerhetsanordningarna som de skall. Till exempel så var handskyddet till den automatiska kedjebromsen – den absolut viktigaste säkerhetsanordningen på en motorsåg – redan vid uppackandet av en förfalskad motorsåg sönder.

Det är framförallt STIHL motorsågar som står i fokus för förfalskarna. Plagiaten kommer till största delen från Kina och liknar med sin orange/grå färgkombination original STIHL produkter. Dessutom luras köparen av förfalskade STIHL klistermärken och i många fall också av välkända modellbeteckningar som t.ex. "MS 440". Dessa motorsågar har ingenting gemensamt med en original STIHL motorsåg mer än färgkombinationen och modellbeteckningen.

Hur kan du skydda dig?

Särskilt vid gatuförsäljning och på loppmarknader kan det förekomma förfalskade produkter av sämre kvalitet som kan innebära risker vid användning. Detsamma gäller utbudet av nya produkter på Internet. STIHL distribuerar sina produkter endast via auktoriserade återförsäljare som garanterar originalitet, service och rådgivning. Hos din STIHL återförsäljare kan du vara säker på att du får 100-procentig STIHL kvalitet och inte några billiga imitationer.

Anmärkning:

I tveksamma fall kan du vända dig till din Servande Fackhandel av STIHL produkter. Vi svarar även gärna på eventuella frågor, skriv då till: info@stihl.se.