STIHL batteritillverkning

Hur skapas ett professionellt STIHL-batteri? Ta reda på mer här. Vi guidar dig steg för steg genom batteriproduktionen på STIHL:s huvudkontor i Waiblingen. Följande video ger dig en första inblick.

Översikt: Batteridrivna produkter 

  • Produktion av batteridrivna produkter hos STIHL sedan 2009 
  • Egen batteriproduktion i Waiblingen, inklusive de professionella ryggsäcksbatterierna AR 2000 L och AR 3000 L i serien AP-System  
  • Produktion i olika steg – från förberedelse av cellhållare till sluttest  
  • Maximal precision och olika kvalitetssäkringsåtgärder krävs   

Batteriexpertis hos STIHL

STIHL har många års erfarenhet av batteritillverkning. Faktum är att STIHL har tillverkat batteridrivna produkter sedan 2009.  

STIHL:s kompetenscenter för batteri- och elteknik grundades 2016 för att kombinera utvecklingen av kraftfull batteri- och elteknik och för att möta STIHL:s krav på prestanda och hållbarhet i moderna batteridrivna maskiner. 

Sedan 2018 driver STIHL även en egen batteritillverkningsanläggning i omedelbar närhet till utvecklings- och kompetenscenter.

Professionell kraft från Waiblingen

I Waiblingen tillverkar STIHL de professionella ryggburna batterierna AR 2000 L och AR 3000 L från serien AP-System. Dessa ergonomiska och hållbara batterier är perfekta för kontinuerlig professionell användning – till exempel med lövblåsar, häcksaxar eller KombiMotorer.

Proffsbatteriet STIHL AR 2000 L levererar 1 015 wattimmar med hjälp av 60 battericeller. Vikten på 7,4 kg kan bäras bekvämt på ryggen.

STIHL AR 3000 L har ännu mer kraft. Dess 90 battericeller ger 1 520 wattimmars energi med en totalvikt på 9,5 kilo.

Inblick i STIHL:s batteriproduktion

Vilka produktionssteg krävs och hur säkerställer STIHL att alla tester uppfyller de höga kvalitetskraven under produktionen? Vi guidar dig genom produktionen.

Vad är särskilt viktigt vid batteritillverkning?

Elektrostatiska urladdningar utgör en betydande risk under hela batteriproduktionen. Medarbetarna bär därför speciella avledande arbetskläder för att effektivt skydda de fortfarande oskyddade elektroniska komponenterna under produktionen.

STIHL har installerat olika kvalitetssäkringsprocesser för att säkerställa bästa kvalitet vid laddning och användning – från cellmontering till sluttest.

De känsliga komponenterna tillåter inga feltoleranser i produktionsprocessen. Därför kräver varje steg i batteritillverkningen maximal precision så att det färdiga batteriet uppfyller de höga kvalitetsstandarder som vi och våra kunder förväntar oss.

Framtidsutsikter

STIHL fortsätter att utöka batteriproduktionen på huvudkontoret i Waiblingen och tillverkar även proffsbatteriet AP 500 S på anläggningen i Tyskland. Samtidigt byggs en ny produktionsanläggning för professionella batteridrivna produkter och produktionen på Anläggning 2 kommer att dra igång under 2024.

STIHL vidareutvecklar smarta batterier så att användaren kan anpassa batteriet ännu mer exakt efter användningsområdet. Detta uppnås till exempel genom smart laddningsteknik som automatiskt anpassar sig efter den aktuella uppgiften. Detta säkerställer att batteriet är fulladdat i tid – med maximal batteritid över tid.

Ännu mer för teknikentusiaster