Fördelar med batteridrift för professionella användare

Yrkesproffssen gillar att arbeta med STIHL:s batteridrivna maskiner eftersom de erbjuder många fördelar. Vi presenterar de viktigaste.

Ett STIHL-proffs på ett loft sågar en träbalk med en batteridriven motorsåg, medan en annan arbetare använder en batteridriven motorsåg i bakgrunden

Översikt: Fördelar med batteridrift 

 • AP-batterier har många fördelar, såsom möjlighet till integrering i STIHL connected, laddningsindikator och möjlighet till användning i regn 
 • Viktiga fördelar för de som arbetar med produkten är bland annat ergonomisk design och enkel uppstart
 • För företag innebär det vanligtvis lägre driftskostnader med hög prestanda  
 • Tyst, utsläppsfritt arbete i privata trädgårdar, skolor och bostadsområden  
 • Flexibel laddning av batteriflottan med innovativa laddningslösningar såsom multiladdare eller bottTainer

Allmänna fördelar med batteridrift 

STIHL:s batteridrivna maskiner erbjuder många fördelar inom trädgårds-, natur- och trädvård samt kommunalt arbete – för såväl medarbetare och företag som för kunder. De möjliggör effektivt och utsläppsfritt arbete. De är också tysta, kraftfulla och har lång livslängd. 

STIHL AP-System för professionell användning omfattar ett brett sortiment av batteridrivna redskap och maskiner i olika kategorier som är särskilt mångsidiga tack vare högpresterande litiumjonbatterier och ryggburna batterier. Beprövad STIHL-kvalitet, högsta säkerhetsstandard, många tillbehör och smart energi- och laddningshantering ingår.

Fördelar med STIHL litiumjonbatterier

Litiumjonbatterier används i alla batteridrivna maskiner från STIHL – och erbjuder många fördelar:

 

 • Lång livslängd 
 • Ingen minneseffekt
 • Lättviktig 
 • Låg självurladdning

 

Särskilda fördelar med AP-batterier:  

 

 • Enkel integrering i STIHL connected tack vare integrerat Bluetooth-gränssnitt på AP 300 S och AP 500S
 • Laddningsindikator via fyra gröna LED-lampor 
 • Kan användas i regn

 

Fördelar med batteridift vid användning

De högpresterande proffsbatterierna måste uppfylla olika krav beroende på användningsområde och visa olika styrkor inom specifika användningsområden.

En man lämnar över ett STIHL-batteri till sin kollega, som båda står bakom ett fordonsflak med bland annat en bottTainer och en STIHL batteridriven motorsåg samt andra maskiner

Det krävs massor av utrustning för arbete i privata trädgårdar.

Privata trädgårdar

Arbete med batteridrivna maskiner i privata trädgårdar kräver tillgång till många olika maskiner. Alla nödvändiga maskiner kan användas med AP-System. Vanligtvis används respektive maskin endast under en kortare tid, vilket innebär att batteritiden är mer än tillräcklig. 

Fördelarna med de lättanvända och flexibla batteridrivna maskinerna överväger fördelarna med bensindrivna maskiner när de används i privata trädgårdar eftersom de kan användas utan att orsaka buller eller obehaglig lukt.

Upptäck batteridrivna maskiner för privata trädgårdar

En man med skyddsutrustning sågar en trädstam i ett grönområde med en STIHL batteridriven motorsåg

Kraftfulla batteridrivna motorsågar är utmärkta för trädskötsel.

Trädvård 

För trädskötsel i privata och offentliga miljöer krävs lätta, flexibla redskap och maskiner som kan användas tyst och utan utsläpp. Dessa praktiska batteridrivna maskiner kommer verkligen till sin rätt när det gäller underhållstrimning. Att starta utan startsnöre går betydligt snabbare och enklare än med konventionella bensindrivna maskiner.

En man i arbetsutrustning som använder en batteridriven lövblås för att ta bort löv från en gångväg i en park

Med batteridrivna lövblåsar är det enkelt att få undan löven helt utan utsläpp.

Offentliga miljöer och större privata trädgårdar

Trädgårdsskötsel för privata storkunder, banker och stiftelser, kyrkogårdar, bostadskomplex, grönområden och skolor ställer höga krav. I sådana miljöer efterfrågas ofta tyst och utsläppsfri drift utan obehaglig lukt.  

När det gäller buller- och utsläppskontroll har batteridrivna maskiner stora fördelar jämfört med bensindrivna maskiner – både för kunder och alla som vistas i och runt arbetsmiljön.

Beställ batteridrivna maskiner för offentliga miljöer

Flexibel och kraftfull: Batteridriven teknik från STIHL

Kraftfull professionell batteriteknik från STIHL ger lång batteritid och smart energi- och laddningshantering. Den kan användas effektivt för naturvård, trädgårdsskötsel och trädvård samt kommunalt arbete. Vissa professionella batterier och batteridrivna maskiner tillverkas dessutom i Tyskland.

Drifttid för professionella batterier 

Följande tabell visar drifttiderna för professionella batterier i enheten ”upp till ... minuter”1 för motorsågar för att ge dig en snabb översikt. Värdena för övriga professionella produkter hittar du i vår översikt: Batterilivslängd och laddningstider (drifttid)

  AP 200
(187 Wh batterieffekt2)
AP 300
(227 Wh batterieffekt2)
AP 300 S
(281 Wh batterieffekt2)
AP 500 S
(337 Wh batterieffekt2)
MSA 160 C–B 42 min3 50 min 62 min 74 min
MSA 161 T 42 min3 50 min3 62 min 74 min
MSA 200 C–B 35 min4 40 min3 50 min 60 min
MSA 220 C–B 32 min4 37 min4 40 min3 48 min
MSA 220 T / MSA 220 TC–O 16 min4 25 min4 29 min3 34 min
MSA 300 / MSA 300 C–O - - - 20–44 min

1 Angiven batteritid per laddning och områdesspecifikationer är ungefärliga värden och kan variera beroende på hur maskinen används och vad som kapas.
2 Energiinnehåll enligt celltillverkarens specifikationer. Den faktiska tillgängliga effektkapaciteten under drift är lägre för att öka livslängden.
3 Rekommenderad skärutrustning
4 Reducerad maskinprestanda

Observera att batteriets drifttider och områdesspecifikationer för varje batteriladdning bygger på en uppskattning och kan variera beroende på hur maskinen används och vad som kapas.

AP 500 S 

AP 500 S sätter nya standarder med sin innovativa, kraftfulla laminatteknik. De unika och robusta cellerna ger högre effekt och kapacitet. Dessutom möjliggör tekniken dubbelt så lång livslängd och dubbelt så många laddningscykler jämfört med alla andra STIHL-batterier.

Innovativa laddningslösningar

Med STIHL kan den batteridrivna maskinparken laddas flexibelt och enkelt hållas under uppsikt. Oavsett om du är i verkstaden, på kontoret eller ute på vägarna –du kommer att hitta den perfekta laddningslösningen för alla behov.

En man använder en bärbar dator i en verkstad.

STIHL connected – fördelar med nätverksuppkoppling  

Med STIHL connected har du alltid överblick över dina uppkopplade maskiner – även när du är på språng. Det gör det enklare för dig att hålla reda på när det är dags för underhåll – vilket är till fördel både för medarbetarnas säkerhet och för att förlänga livslängden på dina maskiner. Det gör det även enklare att hålla koll på när det är dags att byta ut maskinerna, vilket minimerar stilleståndstiden.

De ryggburna batterierna STIHL AR 2000 L och AR 3000 L samt batterierna STIHL AP 500 S och AP 300 S kan anslutas och hanteras som en maskin via ett integrerat Bluetooth®-gränssnitt. På så sätt kan du snabbt se användningstid och serienummer i STIHL connected-appen och i STIHL connected-portalen. STIHL AP 300 S- och AP 500 S-batterierna gör det också möjligt att utvärdera batteristatusdata som laddningscykler, hälsostatus och – för AP 300 S – även laddningsnivå.

Hitta din batteridrivna maskin

Ännu mer för teknikentusiaster